Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja opredeljujejo uporabo spletne strani www.svetilke.com, razmerja med kupci in spletnim mestom www.svetilke.com (v nadaljevanju svetilke.com), ki ga upravlja podjetje 3 dim d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Za uporabo svetilke.com mora registrirani uporabnik soglašati s pogoji poslovanja.

Registracija
Za uporabo svetilke.com je potrebno opraviti registracijo uporabniškega računa Uporabniški račun posameznega registriranega uporabnika svetilke.com (v nadaljevanju kupec) slednjemu omogoča:
→ naročanje izdelkov – kupovanje,
→ pregledovanje dosedanjih nakupov
→ oblikovanje seznama priljubljenih izdelkov
→ popravljanje in preklic oddanih naročil

Kupec jamči, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni Vse spremembe podatkov v uporabniškem računu je kupec dolžan dopolniti oziroma popraviti sam.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat (Varnosti protokol Secure Socket Layer), ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. S tem je onemogočeno nepoklicano prestrezanje podatkov.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita podjetji Histrost.com d.o.o. in Bankart d.o.o. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Cene izdelkov
Kupec plača blago po cenah, ki veljajo v trenutku oddaje naročila. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR. Pri akciji "svetilka tedna" ne veljajo dodatni popusti oz. ni možno izkoristiti kakršnekoli dodatne ugodnosti, ki drugače veljajo. Vse cene vsebujejo DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Plačevanje naročenega blaga
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
→ z gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena),
→ z nakazilom na TRR podjetja 3 dim d.o.o. po ponudbi/predračunu - prizna se 2 % popust
→ s plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Karanta, Visa) (velja Spletna cena),
→ s storitvijo PAYPAL - zaračuna se 3 % provizija

Plačilne in kreditne kartice
V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:
→ plačnik (podatki v profilu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
→ po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Dostava blaga je brezplačna za naročila v vrednosti 40 € in več Za ostala naročila znašajo stroški dostave 5 EUR. V primeru, da kupec blaga ne prevzame ob dogovorjenem času in je potrebna ponovna dostava se kupcu zaračunajo dvojni stroški dostave.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na info@svetilke.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek pošiljanja in vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.  
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev www.svetilke.com pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odgovornost
Ponudnik ne odgovarja za ocene in vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Vračilo blaga
Fizične osebe:
Naročene izdelke lahko vrnete osebno ali pošljete na 3 DIM d.o.o - Svetilke.com, Zaloška cesta 200, 1260 Ljubljana.
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če uveljavljate garancijo, boste popravljen izdelek prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu. Naslov je na priloženem garancijskem listu ali pa nam pište na info@svetilke.com.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva ali vračljiva.

Pravne osebe:
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za fizične osebe.

Pritožbe in reklamacije 
Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe nam lahko sporočite na info@svetilke.com, na telefon 0590 93 436 (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 15.00 ure) ali na fax: 01 527 30 34. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.


Želimo vam prijetne nakupe!
Luka Cerar, direktor